sobota, 24 sierpnia 2013

Młoda kapusta z kiełbasą

Ulubiony dodatek do obiadu mojego męża.
Delikatna kapusta na ciepło
 
 
Składniki
 
główka młodej kapusty
pętko kiełbasy(u mnie śląska)
sól,pieprz
2łyżki oleju
2 łyżki mąki pszennej
 
Wykonanie
 
Kapustę posiekać,zalać wodą.Posolić.
Gotować do miękkości.
Odcedzić ale nie wylewać wody.
 
Kiełbaskę pokroić w kostkę.
Podsmażyć na oleju.
Dodać mąkę,lekko zasmażyć.
Podlać wodą z gotowania kapusty i wymieszać aby nie było grudek.
 
Dodać kapustę.
Doslić do smaku i dodać czarny pieprz.
Podawać gorące.
 
 
SMACZNEGO


1 komentarz:

Kuchnia domowa Ani pisze...

Właśnie szukałam pomysłu na kapustę bo mi zalega pół dużej główki. Zapisuję, może się skuszę :)