środa, 11 września 2013

Czerwony filet z kurczaka

Niezwykle aromatyczny,mięciutki i bardzo szybki filecik z kurczaka.
z winem....Celebro oczywiście
 
 
Składniki
na 3 osoby
 
2 filety z piersi kurczaka
2 marchewki
1 mała cebula
100 ml białego wina Celebro France
(białe półwytrawne)
350 ml soku pomidorowego 100%
sól,pieprz,ostra papryka
 
 

 
 
Wykonanie 
 
Filety umyć,oczyścić z błonek i pokroić każdą pierś na 4 kawałki.
Przyprawić do smaku i obsmażyć na łyżce oleju razem z posiekaną cebulą
i startą na tarce marchewką.
Jak całość nabierze koloru zmniejszyć gaz i wlać wino.
Zagotować,dodać sok pomidorowy.
Dusić 20 minut,sos pod koniec zredukować do odpowiedniej gęstości.

 
Danie najlepiej smakuje z Winem Celebro France
 
Białe,półwytrawne z cytrusowymi aromatami.
 
 





1 komentarz:

Nashelly pisze...

Wygląda pysznie, uwielbiam takie dania ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl