sobota, 25 kwietnia 2015

Makaron ze szpinakiem i ricottą

 Szybkie i sycące danie
zarówno na ciepło jak i na zimno 



Składniki 

20 dkg mrożonego szpinaku
mała cebula
ząbek czosnku
sól,pieprz
2 łyżki masła 
 25 dkg ricotty 

+ makaron

Wykonanie

Posiekaną cebulkę i czosnek zeszklić na maśle.
Dodać rozmrożony szpinak, posypać solą i białym pieprzem,
odparować całą wodę ze szpinaku.

Następnie dodać ricottę i całość dobrze wymieszać aż do połączenia składników 

Makaron ugotować al'dente w osolonej wodzie.
Przecedzony makaron dodać do szpinaku z ricottą podlewając 100-150 ml wody z gotowania makaronu.całość chwilę razem podgotować na patelni aż cały makaron obklei się sosem  


Smacznego

 

Brak komentarzy: