Aromatyczne i sycące cukinie napełnione mięsem i brązowym ryżem
wystarczy tylko sos pomidorowy ....
Składniki
4 cukinie (małe)
100 gram ryżu naturalnego brązowego KUPIEC
40 dkg łopatki wieprzowej
sól i pieprz do smaku
słodka papryka do smaku
1 jajko
50 gram sera żółtego
4 łyżki ketchupu
Wykonanie
Ryż brązowy ugotować na osolonej wodzie i wystudzić.
umyte,oczyszczone i wysuszone mięso zmienić w maszynce do mięsa na najdrobniejszych oczkach
umyte,oczyszczone i wysuszone mięso zmienić w maszynce do mięsa na najdrobniejszych oczkach
Wystudzony ryż wymieszać ze zmielonym mięsem, dodać jajko i przyprawy
Cukinie przekroić wzdłuż i wydrążyć środki(najlepiej dużą łyżką aby nie uszkodzić cukinii)
Cukinie lekko doprawić solą i pieprzem,polać środki odrobiną ketchupu i nałożyć paseczek sera żółtego oraz farsz.
Cukinie ułożyć na blasze do pieczenia
piec w 200 stopniach 45 minut
podawać z sosem pomidorowym
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz