Delikatne mięso połączone z wyrazistym smakiem sera
pyszna pieczeń nie tylko na obiad,
idealna także na zimno jako dodatek do zimnej płyty lub na kanapki
Składniki
0,5 kg cielęciny
1 jajko
10 dkg mazdamera
1 mała cebula
sól,pieprz
przyprawa shoarma Skworcu
Wykonanie
Mięso umyć i zmielić w maszynce na średnich oczkach.
dodać przyprawy(bez obsypki, ilość wedle uznania) 1 jajko i posiekaną cebulę oraz
80 gram sera mazdamer pokrojonego w małe kawałeczki
całość dokładnie wymieszać i przełożyć do silikonowej keksówki.
Posypać obsypką skworcu i ułożyć na górze resztę sera
Całość zapiekać w 170 stopniach przez 45 minut
Podawać gorące w formie pieczeni lub na zimno jako dodatek np. do kanapek
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz