piątek, 24 kwietnia 2015

Pieczeń cielęca z serem

 Delikatne mięso połączone z wyrazistym smakiem sera
pyszna pieczeń nie tylko na obiad,
idealna także na zimno jako dodatek do zimnej płyty lub na kanapki



Składniki 

0,5 kg cielęciny
1 jajko
10 dkg mazdamera
1 mała cebula
sól,pieprz
przyprawa shoarma Skworcu




Wykonanie  

Mięso umyć i zmielić w maszynce na średnich oczkach.
dodać przyprawy(bez obsypki, ilość wedle uznania) 1 jajko i posiekaną cebulę oraz
80 gram sera mazdamer pokrojonego w małe kawałeczki

całość dokładnie wymieszać i przełożyć do silikonowej keksówki.

Posypać obsypką skworcu  i ułożyć na górze resztę sera

Całość zapiekać w 170 stopniach przez 45 minut

Podawać gorące w formie pieczeni lub na zimno jako dodatek np. do kanapek


SMACZNEGO



Brak komentarzy: