wtorek, 28 kwietnia 2015

Czerwona kapusta na ciepło-wersja light

Idealny dodatek do tradycyjnego obiadu.
Czerwona kapusta na ciepło-tym razem w wersji odchudzonej


Składniki 

1 kg kapusty czerwonej
1 cebula
1 łyżka oleju rzepakowego
2 łyżki octu jabłkowego
sól,pieprz,ziele angielskie,liść laurowy


Wykonanie

Kapustę czerwoną obrać z wierzchnich liści i drobno posiekać.
przełożyć do garnka,dodać liść laurowy,ziele angielskie i 1/2 łyżeczki soli.
zalać 3 szklankami wody i zagotować. 
dusić pod przykryciem 10 minut na małym ogniu  

po tym czasie wlać do kapusty 2 łyżki octu jabłkowego i całość wymieszać,
dusić kolejne 5 minut po czym kapustę odcedzić z płynu. 

posiekaną cebulę zeszklić na 1 łyżce oleju i dodać kapustę,całość chwilę podsmażać.
 dodać pieprz i ew.dosolić do smaku.

podawać na ciepło jako dodatek do obiadu 


SMACZNEGO

Brak komentarzy: