Idealny dodatek do tradycyjnego obiadu.
Czerwona kapusta na ciepło-tym razem w wersji odchudzonej
Składniki
1 kg kapusty czerwonej
1 cebula
1 łyżka oleju rzepakowego
2 łyżki octu jabłkowego
sól,pieprz,ziele angielskie,liść laurowy
Wykonanie
Kapustę czerwoną obrać z wierzchnich liści i drobno posiekać.
przełożyć do garnka,dodać liść laurowy,ziele angielskie i 1/2 łyżeczki
soli.
zalać 3 szklankami wody i zagotować.
dusić pod przykryciem 10 minut
na małym ogniu
po tym czasie wlać do kapusty 2 łyżki octu jabłkowego i całość
wymieszać,
dusić kolejne 5 minut po czym kapustę odcedzić z płynu.
posiekaną cebulę zeszklić na 1 łyżce oleju i dodać kapustę,całość chwilę
podsmażać.
dodać pieprz i ew.dosolić do
smaku.
podawać na ciepło jako dodatek do obiadu
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz