piątek, 8 stycznia 2016

Naleśnik budyniowy z jogurtem cynamonowym

 Idealny na kolację lub drugie śniadanie
Szybki i smaczny posiłek 


Składniki
naleśniki(2 sztuki)
    jajo duże
    mleko 100 ml
    budyń waniliowy proszek,1 łyżka
    oliwa do natłuszczenia patelni


jogurt

    jogurt naturalny gęsty
    cynamon
    cukier puder 1 łyżeczka

 Wykonanie

Jajko,proszek budyniowy i mleko połączyć trzepaczką.
Patelnie przetrzeć oliwą,wylać połowę masy i smażyć(na najmniejszym płomieniu)
 aż naleśnik się zetnie,następnie dopiec z drugiej strony.

Jogurt wymieszać z cynamonem i cukrem pudrem(ilości wedle uznania).
 Naleśnik podawać na ciepło z jogurtem

SMACZNEGO
 



Brak komentarzy: