czwartek, 29 listopada 2012

Pikantna pasta z makreli

Kolejna pyszna propozycja na kanapki,
idealna na śniadanie także na diecie protal w fazie 2
(lub 1 bez koncentratu)



Składniki

1 wędzona makrela
100 gram sera twarogowego chudego
1/2 papryczki chilli
pieprz
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego



Wykonanie

Makrelę oczyścić z ości i mięso połączyć z twarogiem i koncentratem.
Chilli drobno posiekać( dla lubiących mocne wrażenia z nasionami ;)
Dodać do makreli,doprawić pieprzem.
Odstawić najlepiej na noc do lodówki aby smaki się przegryzły.

SMACZNEGO

2 komentarze:

Roksana Karczewska pisze...

Witam serdecznie : ) Bardzo lubię domowej roboty pasty, jednak jest coś co mnie powstrzymuje przed robieniem ich regularnie-nie mam jeszcze magicznej maszyny do obierania makreli! :) Liczę że ktoś wreszcie o tym pomyśli ;) POzdrawiam!

Olcia pisze...

Fakt troszkę zabawy z makrelą jest,jednak efekt zawsze taki sam- pełny i zadowolony brzuszek.
a taka maszynka do obierania makreli już jest nazywa się- mąż ;)
chociaż moja maszynka zazwyczaj przed obieraniem makreli się psuje;)