środa, 14 listopada 2012

PRYMAT zupa z serc drobiowych i chilli

Odkąd za oknem jest tak zimno taka zupa często gości na moim stole.
Jest niedroga,szybka a do tego sycąca i bardzo rozgrzewająca.



Składniki
na 3 porcje

30 dkg serduszek drobiowych/indyczych
30 dkg ppieczarek
1/2 czerwonej papryki
1/2 cebuli
1/2 czerwonej chilli
1/2 pęczka pietruszki
przyprawy:
 cebula suszona PRYMAT
sól czosnkowa PRYMAT
pieprz kolorowy w młynku PRYMAT
kostka rosołowa warzywna




Wykonanie

Serduszka oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki,zalać wodą i zagotować.
Po 10-15 minutach odlać całość na sitko i dokładnie wypłukać.
Garnek wymyć z szumowin.
Serca ponownie zalać wodą i zagotować.
Gotować na niewielkim ogniu.

Pieczarki obrać,pokroić w plasterki dodać pokrojoną cebulę i podsmażyć na łyżeczce oleju.
Dodać do serduszek.
Gotować razem około 30 minut.

Po tym czasie dodać pokrojoną paprykę i chilli.
Doprawić do smaku solą czosnkową i cebulą suszona marki PRYMAT.

Na koniec dodać natkę pietruszki.
Podawać gorące doprawiając na talerzu pieprzem kolorowym świeżo zmielonym PRYMAT.


SMACZNEGO ;)



1 komentarz:

Melania W pisze...

Jaki świetny pomysł na zupę, na pewno wykorzystam :)