środa, 21 listopada 2012

Fileciki drobiowe w otrębowej panierce

Pyszna alternatywa dla tradycyjnego kotleta w panierce.
Mięso jest soczyste i dietetyczne

Składniki

dla 2 osób
2 filety z kurczaka
2 łyżki otrąb pszennych
4 łyżki otrąb owsianych
1/2 opakowania jogurtu naturalnego
przyprawy

Wykonanie

Mięso umyć,oczyścić i pokroić w mniejsze kawałki.
Doprawić wedle uznania i zalać jogurtem naturalnym.
Odstawić do lodówki na godzinę.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Otręby wymieszać i panierować w nich mięso.
Układać na papierze do pieczenia.
Piec 30 minut.w czasie pieczenia można je obrócić na drugą stronę.

SMACZNEGO

4 komentarze:

kasia pisze...

Ciekawy pomysł.
Zapraszam do odebrania nominacji Liebster Blog , jeśli masz czas :)Pozdrawiam:)
kasia
notatnikkulinarny.blogspot.com

Olcia pisze...

bardzo dziękuje za nominację,jutro odpowiem.pozdrawiam

Marzena pisze...

Jaka zdrowa panierka:-))

basinepichcenie pisze...

O kurcze, brzmi smacznie i zdrowo. Lubię takie 'innowacje' a nie tylko jajko i bułka tarta :)