piątek, 30 listopada 2012

Ryba pod szpinakiem z fetą

Pyszne danie idealne na piąte,
słona feta doskonale pasuje do szpinaku
w diecie protal fetę można zastąpić twarogiem chudym



Składniki

dla 2 osób

2 filety z dowolnej ryby(panga,tilapia,dorsz itp)
100 gram sera feta
200 gram mrożonego szpinaku
sól,pieprz,przyprawa do ryb
3 Ząbki czosnku

Wykonanie

Rozmrożony szpinak odparować z nadmiary wody,doprawić solą i pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Rybę(jeżeli mrożona to odmrozić) doprawić wedle uznania i podsmażyć na  łyżeczce oleju.
Na talerz wyłożyć rybę,na to gorący szpinak i fetę pokrojoną w kostkę.
Podałam z kaszą jęczmienną firmy KUPIEC.


SMACZNEGO


2 komentarze:

whiness pisze...

Szpinak i feta - to musiało być pyszne :)

Edyta KN pisze...

smakowite, lubię rybę i uwielbiam szpinak, a to wszystko jeszcze w zestawieniu z fetą musi być fenomenalnie pyszne, muszę spróbować, pozdrawiam (nogawkuchni.blogspot.com)