środa, 29 kwietnia 2015

Hiszpańska tortilla ziemniaczana

 sycące i pyszne danie z patelni 
Można do niego dodać swoje ulubione składniki
(podstawa to ziemniaki i jajka)



 Składniki 

4 ziemniaki
1 cebula
6 jajek
2 szklanki fasolki szparagowej
sól,pieprz
odrobina oliwy
koperek
 
 Wykonanie 


Obrane ziemniaki pokroić w 0.5 cm plasterki i podsmażyć na oliwie na złoty kolor
zdjąć z patelni a na niej podsmażyć cebulkę pokrojoną w piórka 
Fasolkę ugotować al'dente

 jajka roztrzepać w misce z solą i pieprzem.
dodać wystudzone ziemniaki,cebulkę i fasolkę oraz posiekany koperek

Całość wylać na rozgrzaną, lekko natłuszczoną patelnię 
Smażyć na małym ogniu pod przykryciem.
jak spód się zetnie przewrócić tortillę na drugą stronę i dopiec


Podawać gorące

SMACZNEGO



2 komentarze:

Unknown pisze...

Super ,uwielbiam ,właśnie taką ,podsmażaną ,najlepsza.

Patrycja pisze...

Bardzo fajna propozycja na szybkie i sycące danie :)