Soczysta i pyszna.
Takiego smacznego mięska dawno nie jadłam.
Bardzo szybka w przygotowaniu.
Składniki
6 plastrów karkówki wieprzowej
3 cebule
300 ml ketchupu
( ja dałam sok 100% pomidorowy)
ogórki konserwowe
(ja dałam kiszone)
ząbek czosnku
sól,pieprz
liście laurowe,ziele angielskie
Wykonanie
Mięso umyć i wysuszyć ręcznikiem papieerowym.
lekko rozbić.
Doprawić solą i pieprzem.
W naczyniu żaroodpornym(lub prodiżu) ulożyć połowę cebuli pokrojonej w piórka.
Na to mięso,pokrojone w plastry ogórki,resztę cebuli i ketchup.
Całość zapiekać około 45 minut w 200 stopniach.
*ja zmodyfikowałam przepis taty,zamieniając ogórki konserwowe na kiszone
i ketchup na sok 100% pomidorowy.
całość zamiast zapiekać w piekarniku lub prodiżu,utusiłam z brytfance na niewielkim gazie.
po wypróbowaniu wersji taty i swojej stwierdzam...że obydwie są pyszne ;o)
3 komentarze:
Wygląda apetycznie:)
jan
przesmacznie ! mniam :)
dziś ostatni dzień kulinarnego rozdania- serdecznie zapraszam!
www.cookplease.blogspot.com
Super pomysł na karkówkę. Wygląda na przepyszną w tym wydaniu
Prześlij komentarz