Sezon na rabarbar trwa!
Więc dziś ciasto ... w wersji FIT
Składniki
rabarbar 3 sztuki
otręby pszenne 3 łyżki
otręby owsiane3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
jajka 2 sztuki
cynamon 1/2 łyżeczki
budyń waniliowy 1 łyżka(proszek)
cukier trzcinowy 3 łyżki
płatki owsiane 1 garść
rodzynki 2 łyżeczki
kisiel 1 łyżeczka (proszek)
rabarbar 3 sztuki
otręby pszenne 3 łyżki
otręby owsiane3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
jajka 2 sztuki
cynamon 1/2 łyżeczki
budyń waniliowy 1 łyżka(proszek)
cukier trzcinowy 3 łyżki
płatki owsiane 1 garść
rodzynki 2 łyżeczki
kisiel 1 łyżeczka (proszek)
Wykonanie
rabarbar obrać,pokroić w centymetrowe kawałki,
dodać łyżkę cukru trzcinowego i łyżeczkę kisielu ,wymieszać i odstawić
z białek ubić sztywną pianę.
w osobnej misce wymieszać
otręby,żółtka,jogurt,cukier,proszek do pieczenia,
proszek budyniowy i
cynamon
do masy otrębowej dodawać po łyżce piany i delikatnie mieszać
masę wylać do silikonowej formy.
a na górze poukładać rabarbar,posypać płatkami owsianymi i rodzynkami
piec 30 minut w 170 stopniach
piec 30 minut w 170 stopniach
SMACZNEGO
1 komentarz:
zdrowe, pyszne ciacho!
Prześlij komentarz