Śniadanie idealne...szczególnie na niedzielny leniwy poranek.
Daje dużo witamin i białka
Składniki
na 1 osobę
2 jajka
3 różyczki kalafiora
1/2 pomidora
1/2 cebuli
1/2 szklanki rozmrożonego szpinaku
sól,pieprz
ulubione zioła(u mnie przyprawa tzatziki)
kropla oleju rzepakowego
Wykonanie
różyczki kalafiora(miałam mrożony)
ugotować al'dente w osolonej wodzie z dodatkiem ostrej papryki,odcedzić i wystudzić.
Szpinak rozmrozić i wycisnąć z niego nadmiar wody,
dodać jajka i przyprawę tzatziki,oraz szczyptę soli i pieprzu.
całość dokładnie wymieszać ,dodać mleko i ponownie dokładnie wymieszać
patelnię przetrzeć kroplą oleju i wylać jajka, na nich ułożyć kalafior i pokrojonego pomidora
(można z pomidora zdjąć skórę)
smażyć na małym ogniu pod przykryciem aż jajka się zetną(u mnie 5 minut)
podawać od razu
smażyć na małym ogniu pod przykryciem aż jajka się zetną(u mnie 5 minut)
podawać od razu
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz