poniedziałek, 4 maja 2015

Szybka pomidorowa z pulpecikami z indyka

 Mocno pomidorowa zupa z delikatnymi pulpecikami.


Składniki 


20 dkg fileta z indyka(zmielić)
1 cebula
natka pietruszki
sól,pieprz

przecier pomidorowy(domowy) 0,5 litra
majeranek 
sól,pieprz
liść laurowy,ziele angielskie 


 Wykonanie

Mięso umyć i zmielić na najdrobniejszych oczkach,
dodać posiekaną cebulę,natkę pietruszki,sól i pieprz.
dokładnie wyrobić masę i uformować pulpeciki wielkości orzecha włoskiego 

do 1 litra wody dodać odrobinę soli,liść laurowy,ziele angielskie i paprykę ostrą wędzoną
(w proszku)-zagotować.
Wrzucać delikatnie pulpeciki,gotować 15-20 minut na małym ogni.
wyjąć z wywaru pulpeciki a wywar przecedzić przez drobne sitko 

Do wywaru dodać domowy przecier pomidorowy,doprawić do smaku i dodać majeranek,zagotować. Zupę podawać z pulpecikami 

SMACZNEGO



Brak komentarzy: