niedziela, 31 maja 2015

Cukinia faszerowana pieczarkami

 Pyszne dietetyczne danie pełne aromatów i smaku...



Składniki

    cukinia 1 sztuka
    pieczarki 20 dkg  
    cebula 1 mała  
    czosnek 1 ząbek  
    sok pomidorowy 150 ml 
    masło 1 łyżeczka 
    sól do smaku 
    pieprz czarny mielony do smaku
    serek wiejski 3 łyżki
    koperek posiekany 1 łyżka 


 


 Wykonanie 



pieczarki obrać i pokroić w kostkę,cebulę posiekać niezbyt drobno.
 podsmażyć pieczarki i cebulę na łyżeczce masła.doprawić sola i pierzem 

umytą cukinię przekroić na 2 części i wydrążyć środki.
posolić i dodać ulubione zioła( ja dałam pieprz i ostrą paprykę)
cukinie umieścić w naczyniu do zapiekania(u mnie silikonowa keksówka) 

do cukinii wyłożyć pieczarki, po odrobinie serka wiejskiego( bez śmietanki) i koperek.
wlać sok pomidorowy i wstawić do pieca na 30 minut,180 stopni.podawać gorące

SMACZNEGO
 


Brak komentarzy: