Pyszne dietetyczne danie pełne aromatów i smaku...
Składniki
cukinia 1 sztuka
pieczarki 20 dkg
cebula 1 mała
czosnek 1 ząbek
sok pomidorowy 150 ml
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
serek wiejski 3 łyżki
koperek posiekany 1 łyżka
cukinia 1 sztuka
pieczarki 20 dkg
cebula 1 mała
czosnek 1 ząbek
sok pomidorowy 150 ml
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
serek wiejski 3 łyżki
koperek posiekany 1 łyżka
Wykonanie
pieczarki obrać i pokroić w kostkę,cebulę posiekać niezbyt drobno.
podsmażyć pieczarki i cebulę na łyżeczce masła.doprawić sola i pierzem
umytą cukinię przekroić na 2 części i wydrążyć środki.
posolić i dodać
ulubione zioła( ja dałam pieprz i ostrą paprykę)
cukinie umieścić w
naczyniu do zapiekania(u mnie silikonowa keksówka)
do cukinii wyłożyć pieczarki, po odrobinie serka wiejskiego( bez
śmietanki) i koperek.
wlać sok pomidorowy i wstawić do pieca na 30
minut,180 stopni.podawać gorące
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz