Aromatyczna i soczysta ryba
Składniki
ryba
ryba
filet z mintaja 4 kostki
przyprawa Fish Masala Skworcu 2 łyżeczki
przyprawa Fish Masala Skworcu 2 łyżeczki
sól morska do smaku
papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki
ciasto
papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki
ciasto
jajko- 1 sztuka
mąka pełnoziarnista- 1 szklanka
woda gazowana -3/4 szklanki
mąka pełnoziarnista- 1 szklanka
woda gazowana -3/4 szklanki
ponadto olej do smażenia
Wykonanie
jeżeli mamy rybę mrożoną należy ją odmrozić
(najlepiej kupować mrożoną rybę z jak najmniejszą ilością glazury,u mnie 5%)
rybę osuszyć i posypać obficie przyprawą Fish Masala i odrobiną soli morskiej
odstawić na 30 minut
jajko rozmieszać z mąką i wodą gazowaną.
ma powstać gęste ciasto,dodać ostrą paprykę.
ryby maczać w cieście.
smażyć na gorącym oleju po 2-3 minuty z każdej strony w zależności od grubości filetów.
odsączać na ręczniku kuchennym
od razu podawać
od razu podawać
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz