niedziela, 17 maja 2015

Fish masala w cieście

 Aromatyczna i soczysta ryba

Składniki
ryba 
    filet z mintaja 4 kostki
      przyprawa Fish Masala Skworcu 2 łyżeczki
    sól morska do smaku
       papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki

  ciasto 
    jajko- 1 sztuka
       mąka pełnoziarnista- 1 szklanka
      woda gazowana -3/4 szklanki
 
 ponadto    olej do smażenia
 

 Wykonanie


jeżeli mamy rybę mrożoną należy ją odmrozić
(najlepiej kupować mrożoną rybę z jak najmniejszą ilością glazury,u mnie 5%)

rybę osuszyć i posypać obficie przyprawą Fish Masala i odrobiną soli morskiej
odstawić na 30 minut  


jajko rozmieszać z mąką i wodą gazowaną.
ma powstać gęste ciasto,dodać ostrą paprykę.
ryby maczać w cieście.  

smażyć na gorącym oleju po 2-3 minuty z każdej strony w zależności od grubości filetów. 
odsączać na ręczniku kuchennym
od razu podawać 

SMACZNEGO

Brak komentarzy: