poniedziałek, 19 sierpnia 2013

Sałatka z tuńczykiem

 
Sycąca sałatka idalna na drugie śniadanie lub lekką kolację
 
Składniki
 
3 liście sałaty lodowej
pomidor
ogórek
2 jajka ugotowane na twardo
1/2 puszki tuńczyka w sosie własym
 
SOS
3 łyżki jogurtu naturalnego
łyżka posiekanego szczypiorku
1/2 ząbka czosnku(przeciśniętego)
sól,pieprz
 
 
 


 
Wykonanie


Składniki sosu wymieszać-odstawić
 
Liście sałaty porwać do miseczki,
dodać pokrojonego w pólplasterki ogórka i pokrojonego pomidora.
Na to wylać sos.
Wyłożyć odcedzonego tuńczyka i ułożyć pokrojone jajka.
 
 
SMACZNEGO



1 komentarz:

Bo(ro)n Appétit pisze...

Bardzo często jadam podobną sałatkę! PYCHA!