niedziela, 27 listopada 2011

Łazanki


Moje są z makaronem rurki bo takie najbardziej lubię.
Z kwaśna kiszoną kapustą i dużą ilościa pieprzu.
PYCHA!


Składniki

paczka makaronu
kilogram kapusty kiszonej z marchewką
40 dkg kiełbasy
1 cebula
olej
przyprawy


Wykonanie

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Kapustę drobno posiekać (aby nie była za długa) i
ugotować ale nie za miękko( ma być lekko chrupiąca)
Kiełbase pokroić w kostke,cebule drobno pisiekać.

W dużym garnku podmażyć na oleju cebule i kiełbase,
dodawać kapuste i wciąż przesmażać.
 Doprawić pieprzem i dodawać partiami makaron( łatwiej jest wszystko razem wymieszać)
Łazanki odstawić na 2-3 godziny aby sie przegryzły.
Ja odgrzewam dodając odrobinę ciepłej wody aby para je podgrzewała.

Brak komentarzy: