czwartek, 10 listopada 2011

Makaron z sosem z tuńczyka


Dla lubiących tuńczyka prawdziwy rarytas,a przygotowanie całej potrawy trwa tyle ile ugotowanie makaronu, do tego danie jest niedrogie a 2 osoby najedzą sie do syta.


Składniki

puszka tuńczyka rozdrobnionego w oleju
1 cebula
1 ząbek czosnku
1/2 puszki pomidorów lub 1 duży pomidor(bez skórki)
sos do makaronu NAPOLI ( w proszku)
dowolny makaron
przyprawy

Wykonanie

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu
Na rozgrzaną patelnie wylać olej z puszki tuńczyka,na tym podsmażyc drobno pokrojoną cebule z czosnkiem
dodać tuńczyka pieprz i ostrą papryke. Chwile podmażać
dodać pomidora i sos przygotowany wg przepisu na opakowaniu.
Zagotować.
Podawać z makaronem i odrobiną sera żółtego


Brak komentarzy: