Bardzo smaczne kotleciki bez mięsa.
Są dozwolone w protal 3,lekie i sycace
Składniki
( na 12 kotletów)
mała główka białej kapusty
szklanka kaszy jaglanej KUPIEC
2 jajka
cebula
przyprawy:
czosnek staropolski PRYMAT
cebula suszona PRYMAT
pieprz kolorowy PRYMAT
Wykonanie
Kaszę ugotować wg.przepisu na opakowaniu.
Kapustę drobno posiekać i ugotować na półtwardo.
Przestudzoną kaszę i kapuste wymiesząć z jajkami i posiekaną cebulą.
Doprawić do smaku.
Przestudzoną kaszę i kapuste wymiesząć z jajkami i posiekaną cebulą.
Doprawić do smaku.
Formować nieduże kotleciki i smażyć bez tłuszczu(można odrobine podlać wodą)
Podawać gorące np z sosem pomidorowym.
SMACZNEGO
Sos zrobiłam ze zblenderowanych pomidorów,
zagotowałam,doprawiłam i lekko zagęściłam maizeną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz