piątek, 14 grudnia 2012

Dietetyczme kotlety jaglano-kapuściane

Bardzo smaczne kotleciki bez mięsa.
Są dozwolone w protal 3,lekie i sycace



Składniki
( na 12 kotletów)

mała główka białej kapusty
szklanka kaszy jaglanej KUPIEC
2 jajka
cebula
przyprawy:
czosnek staropolski PRYMAT
cebula suszona PRYMAT
pieprz kolorowy PRYMAT


Wykonanie

Kaszę ugotować wg.przepisu na opakowaniu.


Kapustę drobno posiekać i ugotować na półtwardo.
Przestudzoną kaszę i kapuste wymiesząć z jajkami i posiekaną cebulą.
Doprawić do smaku.




Formować nieduże kotleciki i smażyć bez tłuszczu(można odrobine podlać wodą)
Podawać gorące np z sosem pomidorowym.

SMACZNEGO





Sos zrobiłam ze zblenderowanych pomidorów,
zagotowałam,doprawiłam i lekko zagęściłam maizeną.

Brak komentarzy: