sobota, 22 grudnia 2012

PROTAL drożdżówki z serem

Przepis dostałam dawno temu od znajomej.
Drożdżówki są pyszne i bardzo sycące.
Idealne na śniadanie w fazie 1 i 2.


Składniki

dla 2 osób lub na 2 dni
300 gram twarogu chudego
2 jajka
6 łyżek mieszanki otrąb firmy KUPIEC(2 pszennych,4 owsianych)
opakowanie suchych drożdży
łyżka skrobi kukurydzianej
aromat waniliowy
10 tabletek słodziku


Wykonanie

100 gram twarogu zmiksować z 1 żółtkiem,aromatem waniliowym i 4 tabletkami rozkruszonego słodziku.
z białek ubić sztywną pianę.
200 gram twarogu,otręby,rozkruszony słodzik, 1 żółtko  i drożdże
 dokładnie zmiksować i połączyć z pianą z białek.

Na papierze do pieczenia zrobić 6 placuszków z masy otrębowej
.Na środek każdego wyłożyć porcję masy twarogowej z żółtkiem.
Piec w 200 stopniach 30 minut.
Najlepsze na ciepło:)
Ps.częściej robię jedną dużą drożdżówkę w formie na tartę i dzielę na dwie części po upieczeniu.
SMACZNEGO

Brak komentarzy: