Przepis dostałam dawno temu od znajomej.
Drożdżówki są pyszne i bardzo sycące.
Idealne na śniadanie w fazie 1 i 2.
Składniki
dla 2 osób lub na 2 dni
300 gram twarogu chudego
2 jajka
6 łyżek mieszanki otrąb firmy KUPIEC(2 pszennych,4 owsianych)
opakowanie suchych drożdży
łyżka skrobi kukurydzianej
aromat waniliowy
10 tabletek słodziku
2 jajka
6 łyżek mieszanki otrąb firmy KUPIEC(2 pszennych,4 owsianych)
opakowanie suchych drożdży
łyżka skrobi kukurydzianej
aromat waniliowy
10 tabletek słodziku
Wykonanie
100 gram twarogu zmiksować z 1 żółtkiem,aromatem waniliowym i 4 tabletkami rozkruszonego słodziku.
z białek ubić sztywną pianę.
200 gram twarogu,otręby,rozkruszony słodzik, 1 żółtko i drożdże
z białek ubić sztywną pianę.
200 gram twarogu,otręby,rozkruszony słodzik, 1 żółtko i drożdże
dokładnie zmiksować i połączyć z pianą z białek.
Na papierze do pieczenia zrobić 6 placuszków z masy otrębowej
.Na środek każdego wyłożyć porcję masy twarogowej z żółtkiem.
Piec w 200 stopniach 30 minut.
Najlepsze na ciepło:)
Ps.częściej robię jedną dużą drożdżówkę w formie na tartę i dzielę na dwie części po upieczeniu.
Piec w 200 stopniach 30 minut.
Najlepsze na ciepło:)
Ps.częściej robię jedną dużą drożdżówkę w formie na tartę i dzielę na dwie części po upieczeniu.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz