niedziela, 2 grudnia 2012

Paluszki rybne odchudzone

Dietetyczne a pyszne.
Dobry sposób na bardzo ościstą rybę.



Składniki

Dowolne ryby( ja miałam płocie 15 sztuk)
cebula
jajko
1 łyżka oleju
przyprawy


Wykonanie

Ryby dokładnie umyć,zalać wodą,posolić i podgotować 10 minut.
Wystudzić i obrać od kręgosłupów,większych ości,ogonków i płetw.
Mięso zmielić w maszynce na najdrobniejszych oczkach.
Dodać jajko i przyprawy(ja dałam suszony koperek,sól,pieprz cytrynowy)
Rybę odstawić do lodówki na godzinę.
Po tym czasie formować wałeczki,masa jest dość zwarta w razie potrzeby można dodać jeszcze jedno jajko.
Podsmażać paluszki do lekkiego zrumienienia na łyżce oleju.
Podawać gorące,np z dipem koperkowym,czosnkowym lub chrzanowym.

Podałam z kaszą jęczmienną firmy KUPIEC

SMACZNEGO

1 komentarz:

whiness pisze...

O, świetny pomysł :) Na pewno są smaczne.