Dietetyczne a pyszne.
Dobry sposób na bardzo ościstą rybę.
Składniki
Dowolne ryby( ja miałam płocie 15 sztuk)
cebula
jajko
1 łyżka oleju
przyprawy
cebula
jajko
1 łyżka oleju
przyprawy
Wykonanie
Ryby dokładnie umyć,zalać wodą,posolić i podgotować 10 minut.
Wystudzić i obrać od kręgosłupów,większych ości,ogonków i płetw.
Mięso zmielić w maszynce na najdrobniejszych oczkach.
Dodać jajko i przyprawy(ja dałam suszony koperek,sól,pieprz cytrynowy)
Wystudzić i obrać od kręgosłupów,większych ości,ogonków i płetw.
Mięso zmielić w maszynce na najdrobniejszych oczkach.
Dodać jajko i przyprawy(ja dałam suszony koperek,sól,pieprz cytrynowy)
Rybę odstawić do lodówki na godzinę.
Po tym czasie formować wałeczki,masa jest dość zwarta w razie potrzeby można dodać jeszcze jedno jajko.
Po tym czasie formować wałeczki,masa jest dość zwarta w razie potrzeby można dodać jeszcze jedno jajko.
Podsmażać paluszki do lekkiego zrumienienia na łyżce oleju.
Podawać gorące,np z dipem koperkowym,czosnkowym lub chrzanowym.
Podawać gorące,np z dipem koperkowym,czosnkowym lub chrzanowym.
Podałam z kaszą jęczmienną firmy KUPIEC
SMACZNEGO
1 komentarz:
O, świetny pomysł :) Na pewno są smaczne.
Prześlij komentarz