Kurczak z przyprawą do kurczaka po staropolsku PRYMATa jest bardzo aromatyczny.
Idealnie dobrane zioła i przyprawy nadają mięsu doskonałego smaku
Składniki
dowolne części z kurczaka (ja miałam 2 ćwiartki i 2 skrzydełka)
przyprawa do kurczaka po staropolsku PRYMAT
natka pietruszki suszona PRYMAT
pieprz kolorowy PRYMAT
czosnek staropolski PRYMAT
przyprawa do kurczaka po staropolsku PRYMAT
natka pietruszki suszona PRYMAT
pieprz kolorowy PRYMAT
czosnek staropolski PRYMAT
Wykonanie
Kurczaka umyć,usunąć z niego kawałki tłuszczu(ja ściągam całą skórę) i wysuszyć papierowym ręcznikiem.
Natrzeć z każdej strony przyprawami PRYMAT podanymi w składnikach.
Poukładać mięso na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
piec w 200 stopniach,60 minut.
Natrzeć z każdej strony przyprawami PRYMAT podanymi w składnikach.
Poukładać mięso na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
piec w 200 stopniach,60 minut.
SMACZNEGO
2 komentarze:
Bardzo lubię tę przyprawę :)
Udka kurzęce wyglądają pysznie :)
Prześlij komentarz