czwartek, 13 grudnia 2012

Kurczak pieczony z PRYMATem

Kurczak z przyprawą do kurczaka po staropolsku PRYMATa jest bardzo aromatyczny.
Idealnie dobrane zioła i przyprawy nadają mięsu doskonałego smaku



Składniki

dowolne części z kurczaka (ja miałam 2 ćwiartki i 2 skrzydełka)
przyprawa do kurczaka po staropolsku PRYMAT
natka pietruszki suszona PRYMAT
pieprz kolorowy PRYMAT
czosnek staropolski PRYMAT








Wykonanie

Kurczaka umyć,usunąć z niego kawałki tłuszczu(ja ściągam całą skórę) i wysuszyć papierowym ręcznikiem.
Natrzeć z każdej strony przyprawami PRYMAT podanymi w składnikach.
Poukładać mięso na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
piec w 200 stopniach,60 minut.

SMACZNEGO



2 komentarze:

Małgorzata Margaretka pisze...

Bardzo lubię tę przyprawę :)

Melania W pisze...

Udka kurzęce wyglądają pysznie :)