poniedziałek, 3 grudnia 2012

Wraps z dietetycznym indyczym

Pyszne jedzenie typu fast-food ...
 nie takie kaloryczne jeżeli mięso i sos zrobimy wg.wskazówek :)


Składniki

na 4 wrapsy

4 placki pełnoziarniste( użyłam gotowych pomidorowych)
kapusta pekińska
30 dkg mięsa indyczego( np.filet)
pomidor
ogórek
kukurydza konserwowa
papryka
ew.cebulka prażona
na sos
200 ml jogurtu naturalnego 0% tłuszczu
2 łyżki ketchupu
2 ząbki czosnku
pieprz,sól

Wykonanie

Składniki sosu wymieszać(czosnek przecisnąć przez praskę),doprawić i ostawić do lodówki.
Mięso dokładnie umyć,pokroić w długie wąski paski i przyprawić(dałam przyprawę gyros,ostrą paprykę,pieprz)
Podsmażyć bez dodatku tłuszczu,podlać odrobiną wody i poddusić do miękkości.
Warzywa pokroić wedle uznania.
Placki podgrzać np.w mikrofalówce.Posmarować sosem,ułożyć kapustę,mięso i warzywa.Zwinąć,posypać prażoną cebulką.

SMACZNEGO

3 komentarze:

justka2712 pisze...

Takie domowe wrapsy to ja uwielbiam! :)

Anonimowy pisze...

Lubię i często robię :)

Zuza pisze...

jogurty 0% to zło :) pomimo schudnięcia przed 4ma laty 30kg i diecie 'do końca życia' ni tknę żadnych produktów 0% :)