Marchewka na gęsto- idealna do piątkowej ryby
lub do tradycyjnych schabowych czy mielonych
odchudzona wersja zgodna z fazą II protal
(w dni warzywne)
Składniki
na 3 osoby
3 duże marchewki
niepełna szklanka mrożonego groszku
woda
przyprawy
2 łyżki maizeny(skrobia kukurydziana)
Wykonanie
Marchew obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy wodą
(0.5 cm nad poziom marchewki) lekko solimy i gotujemy.
W międzyczasie dodajemy mrożony groszek.
ja nie gotowałam długo nie lubię jak marchew jest zbyt miękka.
Na koniec mieszamy 2 łyżki maizeny z 3 łyżkami zimnej wody i dodajemy do marchewki z groszkiem,
cały czas mieszając gotujemy około 2 minuty.
Na koniec doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i odrobiną czosnku.
Podajemy na ciepło
SMACZNEGO
1 komentarz:
Uwielbiam marchewkę z groszkiem! Kojarzy mi się z domem :)
Prześlij komentarz