niedziela, 17 marca 2013

Muffiny czekoladowe z kokosem

czekoladowe,kokosowe....mniam
połączenie idealne
doskonałe na niedzielny deser


Składniki
ciasto
1/2 szklanki cukru
1/3 szklanki roztopionej margaryny
2/3 szklanki mleka
2 jajka
1.5 szklanki maki pszennej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 czubata łyżka kakao

na nadzienie
1/2 szklanki mleka
niepełna szklanka wiórek kokosowych
2 łyżki budyniu kokosowego(proszku)
3 łyżki cukru


Wykonanie
nadzienie

mleko lekko podgrzać,dodac cukier i wiórki kokosowe.
Jak lekko przestygnie wymieszać z proszkiem  budyniowym.

ciasto
osobno wymieszać suche składniki i osobno mokre.
połączyć razem mieszając łyżką.

Do papilotek lub foremek na muffiny wylewać po łyżce ciasta,
na środek po łyżeczce nadzienia i znów po łyżce ciasta.
Tak przygotowane babeczki piec 25 minut w 180 stopniach.
Wystudzone można dodatkowo polać czekoladą.


Smacznego

PS.jeżeli babeczki mają być tylko dla dorosłych do nadzienia można dodać malibu lub likier kokosowy.






Brak komentarzy: