Pyszna, sycąca.
Z drobiową kiełbaską i bez zagęszczania.
Z fasolą z firmy Lestello
Składniki
Opakowanie fasoli Jaś firmy Lestello
4 kiełbaski drobiowe
przecier pomidorowy
przyprawy
majeranek Prymat
sól
pieprz świeżo mielony Prymat
ostra papryka Prymat
suszona natka pietruszki Prymat
łyżeczka przyprawy Sabzi Kuku Ambic
Wykonanie
Fasolę zalać gorącą woda i odstawić na minimum 8 godzin.
Po tym czasie przelać ja razem z woda w której się moczyła do garnka, zagotować.
Zebrać pianę,posolić i gotować do miękkości fasoli( u mnie zajęło to 40 minut)
Kiełbaskę drobiową pokroić w kostkę i podsmażyć bez tłuszczu.
Dodać do fasoli i chwilę podgotować razem.
Na koniec dodać przecier pomidorowy i przyprawy podane w składnikach wedle uznania.
Podawać gorące.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz