wtorek, 5 marca 2013

Fasolka Lestello po bretońsku lekko odchudzona

Pyszna, sycąca.
Z drobiową kiełbaską i bez zagęszczania.
Z fasolą z firmy Lestello



Składniki

Opakowanie fasoli Jaś firmy Lestello
4 kiełbaski drobiowe
przecier pomidorowy
przyprawy
majeranek Prymat
sól
pieprz świeżo mielony Prymat
ostra papryka Prymat
suszona natka pietruszki Prymat
łyżeczka przyprawy Sabzi Kuku Ambic

Wykonanie


Fasolę zalać gorącą woda i odstawić na minimum 8 godzin.
Po tym czasie przelać ja razem z woda w której się moczyła do garnka, zagotować.
Zebrać pianę,posolić i gotować do miękkości fasoli( u mnie zajęło to 40 minut)

Kiełbaskę drobiową pokroić w kostkę i podsmażyć bez tłuszczu.
Dodać do fasoli i chwilę podgotować razem.
Na koniec dodać przecier pomidorowy i przyprawy podane w składnikach wedle uznania.

Podawać gorące.

SMACZNEGO


Brak komentarzy: