Sycąca, aromatyczna zupa jedna z moich ulubionych
Składniki
2 ćwiartki z kurczaka
5 duzych buraków
6 ziemniaków
marchewka
przyprawy
liść laurowy+ ziele angielskie
ew.gęsta śmietana
Wykonanie
Mięso dokładnie umyć,zalać wodą i zagotować,zebrać szumowiny,
dodać 3 liście laurowe i kilka ziarenek ziela angielskiego.
Gotować 30 minut.
Buraki obrac i zetrzeć na tarce, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę,
a marchewke w słupki.
Jak mięso będzie miękkie wyjąć je a dodać do garnka wszystkie warzywa.
Gotować do miękkości.
Mięso obrać i dodać do zupy.
Zupę na końcu doprawić solą,pieprzem,czosnkiem granulowanym i majerankiem.
Zupę można zabielić lub dodawać śmietanę dopiero na talerzu
SMACZNEGO
1 komentarz:
Robię podobny. Zabielam. Osobno gotuję ziemniaki. moja jest bez mięsa, za to dodaję do zupy jajko na twardo. Twój wygląda smakowicie.:)
Prześlij komentarz