Osobiście wolę tradycyjne,jednak te są szybkie,smaczne i bardzo delikatne.
Składniki
na 20 "Gołąbków"
70 dkg mięsa mielonego wieprzowego
nieduża główka kapusty białej
3 jajka
3/4 szklanki kaszy manny
przyprawy
2 kostki rosołowe
słoiczek przecieru pomidorowego
2-3 łyżki mąki pszennej
Wykonanie
Kapustę zetrzeć na tarce jarzynowej.
Dodać do mięsa razem z jajkami,kaszą manną i dokładnie wyrobić doprawiając
pieprzem,solą i ostrą papryką.
W dużym garnku zagotować 2,5 litra wody z 2 kostkami rosołowymi i przecierem pomidorowym.
Z masy mięsno-kapuścianej uformować płaskie okrągłe gołąbki i smażyć na oleju, na złoto-brązowy kolor.
Usmażone gołąbki przełożyć do wrzącego sosu, zmniejszyć gaz do minimum i gotować 30 minut.
pod koniec sos zagęścić mąką.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz