Tym razem w innej wersji,
z aromatyczną natką pietruszki i nóżkami pieczarek
w farszu mięsnyn....PYCHOTA!
Składniki
na 2 osoby
10-14 pieczarek
20 dkg mięsa mielonego wieprzowego
pęczek natki pietruszki
bułka tarta
przyprawy
bułka tarta
Wykonanie
Pieczarki obrać i oczyścić.
Nóżki drobno pokroić w kostkę,pietruszke drobno posiekać,
dodać do mięsa mielonego,doprawić pieprzem i papryką słodką.
Mase dobrze wymieszać.
Farsz wkładać do pieczarek z lekką "górką"
Mięso w pieczarkach obtoczyć w bułce tartej.
Pieczarki poukładać na blasze do pieczenia(mięsem do góry)
Piec 40 minut w 180 stopniach
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz