Tego ciasta nikomu nie trzeba przestawiać.
Przyznacie że jest pyszne?
Składniki
na 20 porcji
60 sztuk ciasteczek herbatników
puszka masy kajmakowej(smak dowolny)
500 ml Śmietanki 30%
500 ml mleka
2 budynie waniliowe
1/2 szklanki cukru
ciemna czekolada
kostka margaryny
puszka masy kajmakowej(smak dowolny)
500 ml Śmietanki 30%
500 ml mleka
2 budynie waniliowe
1/2 szklanki cukru
ciemna czekolada
kostka margaryny
Wykonanie
Z mleka i budyniu gotujemy gęsty budyń.Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Margarynę miksujemy z cukrem na puszysta masę,dodajemy po łyżce zimnego budyniu.
Na spód blachy wykładamy 20 ciasteczek.
Na to wykładamy masę kajmakową( ja wsadzam na 5 minut otwartą puszkę do gorącej wody aby masa łatwiej się smarowała)
Kolejne ciasteczka i krem budyniowy.
Kolejna warstwa ciasteczek i ubita na sztywno śmietana.
Na Górę dajemy startą czekoladę.
Chłodzić w lodówce minimum 20 h aby ciastka zmiękły.
Margarynę miksujemy z cukrem na puszysta masę,dodajemy po łyżce zimnego budyniu.
Na spód blachy wykładamy 20 ciasteczek.
Na to wykładamy masę kajmakową( ja wsadzam na 5 minut otwartą puszkę do gorącej wody aby masa łatwiej się smarowała)
Kolejne ciasteczka i krem budyniowy.
Kolejna warstwa ciasteczek i ubita na sztywno śmietana.
Na Górę dajemy startą czekoladę.
Chłodzić w lodówce minimum 20 h aby ciastka zmiękły.
SMACZNEGO
1 komentarz:
Ale się zrobiłam głodna patrząc na to ciacho :-)
Pozdrawiam serdecznie!
Basia
Prześlij komentarz