Bardzo smaczne,dietetyczne ciasto z nietypowym składnikiem w biszkopcie.
Inspiracje na biszkopt znalazłam TUTAJ
Składniki
na ciastopuszka czerwonej fasoli
2 jajka
1/2 szklanki mleka w proszku
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki ciemnego kakao
10 tabletek słodziku
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 jajka
1/2 szklanki mleka w proszku
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki ciemnego kakao
10 tabletek słodziku
2 łyżki jogurtu naturalnego
na piankę400 ml jogurtu naturalnego
7 tabletek słodziku
2 łyżeczki kakao
łyżka żelatyny
7 tabletek słodziku
2 łyżeczki kakao
łyżka żelatyny
Wykonanie
ciasto
Fasolę zblenderować na pure.
Zmiksować z resztą składników.
Piec 30 minut w 180 stopniach.
Wystudzić.
Zmiksować z resztą składników.
Piec 30 minut w 180 stopniach.
Wystudzić.
pianka
w niewielkiej ilości wody rozpuścić żelatynę.
W osobnym naczyniu w kilku łyżkach ciepłej wody rozpuścić słodzik i kakao.
Jogurt lekko zmiksować dodając żelatynę,słodzik i kakao.
Całość wylać na wystudzone ciasto.
Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny.
W osobnym naczyniu w kilku łyżkach ciepłej wody rozpuścić słodzik i kakao.
Jogurt lekko zmiksować dodając żelatynę,słodzik i kakao.
Całość wylać na wystudzone ciasto.
Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny.
SMACZNEGO
4 komentarze:
Fuj, fuj i jeszcze raz fuj!!!!!
Jakie fuj kretynie? To jest moje ulubione ciasto!
Próbowałam to coś..szkoda składników..fuj
Anonimowy....może poprostu daruj sobie pieczenie jak Ci nie wychodzi ....jest wiele cukierni ;) pozdrawiam
Prześlij komentarz