poniedziałek, 19 października 2015

Papryka faszerowana kaszą jaglaną i filetem drobiowym

 Papryka faszerowana delikatną kaszą jaglaną i chudym mięskiem.
Kolacja idealna



Składniki


    papryka żółta 5 sztuk
    kasza jaglana 200 gram
    filet z kurczaka 400 gram
    cebula 1 sztuka
    czosnek 2 ząbki
    sól do smaku
    Pieprz czarny
    natka pietruszki 1/2 pęczka
    koncentrat pomidorowy 1 łyżka do farszu
    papryka ostra mielona
    liść laurowy 2 sztuki
    ziele angielskie kilka kulek
    kostka rosołowa 1 sztuka
    koncentrat pomidorowy 3 łyżki do sosu
    mąka pszenna 2 łyżki do sosu 


Wykonanie  


Kaszę ugotować w osolonej wodzie na sypko.wystudzić.

Umyte filety z kurczaka zmielić w maszynce lub blenderem.

cebulę oraz czosnek także zmielić w blenderze.
w misce wymieszać kaszę,mięso,cebulę z czosnkiem,posiekaną natkę pietruszki,
koncentrat pomidorowy oraz przyprawy wedle uznania.
z papryk odciąć ogonki i wydrążyć środki,dokładnie umyć.
farszem napełniać papryki dociskając farsz w środku.

papryki ustawić w garnku,dodać liście laurowe,ziele angielskie,kostkę rosołową i 2 szklanki wrzątku.
dusić 40 minut pod przykryciem.
na koniec dodać koncentrat pomidorowy i zagęścić sos mąką wymieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody.
podawać gorące dodatkowo posypane posiekaną natką pietruszki.

SMACZNEGO
 

Brak komentarzy: