Idealna na drugie śniadanie w pracy.
Składniki
filet z kurczaka 0,4 kg
makaron np.kokardki 100 gram
kukurydza w puszce 1 puszka
ogórek 1 długi
papryka czerwona 1 mała
pomidor 2 sztuki
sałata lodowa 1/3 sztuki
olej rzepakowy 5 łyżek
przyprawa do sałatek
sól ,pieprz kolorowy
musztarda 1 łyżka
filet z kurczaka 0,4 kg
makaron np.kokardki 100 gram
kukurydza w puszce 1 puszka
ogórek 1 długi
papryka czerwona 1 mała
pomidor 2 sztuki
sałata lodowa 1/3 sztuki
olej rzepakowy 5 łyżek
przyprawa do sałatek
sól ,pieprz kolorowy
musztarda 1 łyżka
Wykonanie
Filet z kurczaka umyć,posypać solą i pieprzem.
2 łyżki oleju wymieszać z
musztardą i posmarować mięso,
grillować do uzyskania złotego koloru.
Mięso
wystudzić. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Odcedzić i
wystudzić.
Paprykę,pomidora i ogórka pokroić w niezbyt małe
kawałeczki.
Sałatę porwać na kawałki a kukurydzę odcedzić.
Wszystkie
warzywa oraz makaron umieścić w misce,kurczaka pokroić w mniejsze
kawałki.
Sałatkę polać olejem rzepakowym i posypać przyprawą do
sałatek.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz