Sycące i smakowite bułeczki.
Najpyszniejsze były świeżutkie,jeszcze ciepłe z masełkiem....
Składniki
1 szklanka mąki pszennej
3/4 szklanki mąki razowej
1 szklanka ciepłej wody
1/2 szklanki płatków orkiszowych Skworcu
1 łyżeczka drożdży instant
1 łyżeczka soli morskiej cytrynowej Royal Brand
1 białko jajka
Wykonanie
Płatki orkiszowe Skworcu lekko zmielić( nie na mąkę).
Dodać resztę składników(połowę podanej ilości soli)
i zagnieść gładkie ciasto i odstawić na 30 minut
Ciasto podzielić na równe części i uformować bułeczki.
Posmarować je białkiem i posypać solą morską Royal Brand.
Piec 20-25 minut w 200 stopniach
Bułeczki studzić na kratce
SMACZNEGO
do posypania bułeczek użyłam soli morskiej cytrynowej Royal Brand
logo ze strony producenta
idealne nie tylko do pieczywa, ja zajadam je z jogurtem naturalnym.
Są pyszne i zdrowe
cena na stronie www.skworcu.pl
3.80/200 g
logo ze strony producenta
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz