piątek, 3 maja 2013

Domowe musli z bakaliami i sokiem z brzozy

Zdrowe i pyszne.
Dodałam do nich moje ulubione dodatki-
 a więc dla mnie to musli IDEALNE
 
 
Składniki
 
40 dkg płatków owsianych zwykłych KUPIEC
1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych KUPIEC
1 szklanka płatków jęczmiennyh KUPIEC
butelka soku z brzozy z czarną jagodą OSKOŁA
5 łyżeczek cukru
garść sezamu
garść słonecznika
orzechy
garść wiórek kokosowych
 
bakalie:
ananas kandyzowany SKWORCU
żurawina AMBIC
morele suszone AMBIC
ew.rodzynki
 

 
 
Wykonanie
 
Płatki,cukier,orzechy,wiórki kokosowe,słonecznik i orzechy wrzucić do jednej miski.
Dodać sok z brzozy firmy OSKOŁA i dokładnie wymieszać



Bakalie pokroić na mniejsze kawałki i dodać do reszty.
Całość przełożyć na blache wyłożoną papierem do pieczenia
piec w piekarniku w 150 stopniach około 45-55 minut często mieszając aby się nie przypaliło
 

 
Gotowe wystudzone musli przesypać do szczelnie zamykanego pojemnika.
Zajadać z jogurtem lub mlekiem.
 
SMACZNEGO






Loga ze stron producentów


1 komentarz:

ros-sweet pisze...

Ja bym może inaczej dobrała bakalie, ale to oczywiście indywidualna sprawa każdej z nas. Co kto lubi ;) Pozdrawiam.