sobota, 18 maja 2013

Sos drobiowo-pieczarkowy ekspresowy

Bardzo aromatyczny,sycący i szybki
pasuję do placków ziemniaczanych,
ziemniaków,ryżu lub makaronu.
 
 
Składniki
dla 2 osób
 
0.5 kg fileta z piersi kurczaka
30 dkg pieczarek
sól,pieprz świeżo mielony
1/2 łyżeczki majeranku
mąką do zagęszczenia sosu
1/2 łyżeczki ostrej musztardy
2 łyżki jogurtu greckiego

 
Wykonanie
 
Mięso umyć,oczyścić i pokroić w drobną kostkę.
Podsmażyć na łyżce oleju na złoty kolor,doprawić solą,pieprzem,
wędzoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim Skworcu.
 
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki,dodać do mięsa i całość chwilę podsmażyć.
Podlać szklanką wody i dusić 10-15 minut.
Doprawić do smaku,dodać majeranek i musztardę.
Jogurt,mąkę i kilka łyżek wody wymieszać dokładnie.
Wlać do sosu i chwilę podgotować.
 
Podawać gorące.
 
 
SMACZNEGO


Brak komentarzy: