Bardzo aromatyczny,sycący i szybki
pasuję do placków ziemniaczanych,
ziemniaków,ryżu lub makaronu.
Składniki
dla 2 osób
0.5 kg fileta z piersi kurczaka
30 dkg pieczarek
sól,pieprz świeżo mielony
1/2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego Skworcu
szczypta papryki wędzonej Skworcu
1/2 łyżeczki majeranku
mąką do zagęszczenia sosu
1/2 łyżeczki ostrej musztardy
2 łyżki jogurtu greckiego
Wykonanie
Mięso umyć,oczyścić i pokroić w drobną kostkę.
Podsmażyć na łyżce oleju na złoty kolor,doprawić solą,pieprzem,
wędzoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim Skworcu.
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki,dodać do mięsa i całość chwilę podsmażyć.
Podlać szklanką wody i dusić 10-15 minut.
Doprawić do smaku,dodać majeranek i musztardę.
Jogurt,mąkę i kilka łyżek wody wymieszać dokładnie.
Wlać do sosu i chwilę podgotować.
Podawać gorące.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz