wtorek, 7 maja 2013

Ruskie naleśniki

Idealna propozycja na obiad gdy zostanie nam farsz z ruskich pierogów.
Szybkie naleśniki,można je zapanierować i będą krokiety.
 
 
Składniki
 
na ciasto naleśnikowe
 
3 szklanki mąki pszennej
4 jajka
4 szklanki mleka
4 łyżki oleju
1/4 łyżeczki soli
 
dodatkowo
farsz z ruskich pierogów
 
 

 
 
Wykonanie
 
naleśniki
 
Składniki wymieszać dokładnie trzepaczką.Ciasto odstawić do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie smażyć cieniutkie naleśniki
Ja patelnie przecieram pędzelkiem zamoczonym w oleju(co drugi lub trzeci naleśnik)
 
Na naleśnikach smarować farsz.zwijać jak krokiety.
Można je podawać odgrzane w piekarniku,mikrofalówce lub lekko podsmażone na maśle.
Polewać kwaśną śmietaną lub sosem czosnkowym.
 
 
SMACZNEGO

 



Brak komentarzy: