czwartek, 16 maja 2013

Wołowy pulpet z jajem

Bardzo aromatyczne i sycące pulpety w środku z jajkiem i pysznymi przyprawami
Nie tylko dla tych na diecie protal...
 
 
Składniki
 
0.5 kg mielonej wołowiny
100 gram chudego twarogu(można pominąć)
jajko surowe
2 jajka ugotowane na twardo
łyżeczka musztardy Prymat
świeżo mielony pieprz Prymat
 

 
Wszystkie składniki( z wyjątkiem ugotowanych jajek i pomidorów z solą morską)
 wymieszać na jednolitą masę.

 
 Przekrojone jajka posypać pomidorami z solą morską i szczypiorkiem
 

 
Mięso podzielić na 4 części.
Na każdej z nich układać po połówce jajka i zlepiać tworząc dużego pulpeta.
Na rozgrzanej patelni ułożyć mięso i zrumienić w każdej strony.
Podlać szklanką wody i dusić do miękkości.
Sos można zagęścić łyżką mąki pszennej
( w przypadku protalu maizeną lub podać z sosem "własnym")




1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Świetny przepis, robie takie klopsy raz w roku, na Wielkanoc :)