Bardzo aromatyczne i sycące pulpety w środku z jajkiem i pysznymi przyprawami
Nie tylko dla tych na diecie protal...
Składniki
0.5 kg mielonej wołowiny
100 gram chudego twarogu(można pominąć)
jajko surowe
2 jajka ugotowane na twardo
łyżeczka musztardy Prymat
świeżo mielony pieprz Prymat
Wszystkie składniki( z wyjątkiem ugotowanych jajek i pomidorów z solą morską)
wymieszać na jednolitą masę.
Przekrojone jajka posypać pomidorami z solą morską i szczypiorkiem
Mięso podzielić na 4 części.
Na każdej z nich układać po połówce jajka i zlepiać tworząc dużego pulpeta.
Na rozgrzanej patelni ułożyć mięso i zrumienić w każdej strony.
Podlać szklanką wody i dusić do miękkości.
Sos można zagęścić łyżką mąki pszennej
( w przypadku protalu maizeną lub podać z sosem "własnym")
1 komentarz:
Świetny przepis, robie takie klopsy raz w roku, na Wielkanoc :)
Prześlij komentarz