środa, 1 maja 2013

Likier kajmakowy

Po długiej nieobecności na blogu
wracam z pysznym i szybkim likierem
idealny na długi weekend,lub każdy inny dzień ;)
 

 
Składniki
 
puszka masy kajmakowej(smak dowolny)
wódka(ja dałam 300 ml)

 
Wykonanie
 
Puszkę z masą kajmakowa otworzyć i wstawić do garnka z gorącą wodą
( aby masę lekko rozrzedzić)
 
Jak masa stanie się płynna zmiksować ją stopniowo dodając wódkę.
Gotowy likier przelać do butelki.
Jest odrazu gotowy do spożycia

*likier wychodzi bardzo gęsty,idealny na desery
* przed piciem dolałam do niego mleka(zwykłego)
ale można dodać także śmietankę 30%
 
 
SMACZNEGO ;)
 


1 komentarz:

angelisia.k pisze...

Czasem taki robię. Nie daję jednak gęstej śmietanki. Dodaję natomiast troszkę espresso dla smaku.