czwartek, 30 maja 2013

Drobiowo-warzywne grillowanie

Grillujecie dziś?
niedawno na grilla zrobiłam takie oto smakowite szaszłyki w wersji light.
Do tego sałatka ze świeżych warzyw, sos czosnkowy na bazie jogurtu i bagietka.....pycha
 
 
Składniki
 
2 filety z piersi kurczaka
1-2 cebule
30 dkg pieczarek
papryka zielona i czerwona
 
łyżka oleju
sól na czubku łyżeczki
wędzona papryka Skworcu na czubku łyżeczki




Wykonanie
 
Patyczki do grilla zamoczyć w wodzie na 2-3 godziny.
Mięso z piersi kurczaka umyć,oczyścić i pokroić w kostkę.
Wymieszać ze sobą przyprawy i posypać mięso, dodać łyżkę oleju-dokładnie wymieszać całość
i odstawić na 2-3 godziny do lodówki.
 
 
Pieczarki i cebulę obrać, pokroić w mniejsze kawałki.
Papryki umyć,oczyścić i pokroić w kostkę.
 
Nabijać na patyczki mięso i warzywa w dowolnej kombinacji.
 
Grillować na tackach aluminiowych aż mięso będzie upieczone.
 
 
SMACZNEGO
 


 
do przygotowania mięsa na szaszłyki użyłam przypraw ze sklepu


Brak komentarzy: