sobota, 15 czerwca 2013

Dukanowska bułka a'la pita

lekko pikantna,idealna na fast foodowy białkowy obiad.
W smaku przypomina pizzę.
Składniki podane na 2 osoby lub na 2 dni.
 
 
 
Składniki
 
twaróg chudy 250 gram
1 jajko
2 łyżki otrąb pszennych KUPIEC
2 łyżki otrąb żytnich KUPIEC
2  łyżki otrąb owsianych KUPIEC
1 łyżka skrobi kukurydzianej Skworcu
1/2 łyżeczki czarnuszki Skworcu
1 łyżka lnu Skworcu
1/2 łyżeczki soli
szczypta papryki wędzonej ostrej Skworcu
1/4 łyżeczki ostrej papryki
1/2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego Skworcu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
 
 
 



Wykonanie
 
 
Wszystkie składniki należy przełożyć do jednej miski i dokładnie wymieszać widelcem
 
 
 
 
Przełożyć do foremki silikonowej lub na zwykłą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Mokrymi rękoma uformować placek o średnicy około 25 cm.
 
Piec w 200 stopniach 25 minut.
po tym czasie delikatnie przełożyć placek na drugą stronę aby spód się dopiekł.
 
Piec jeszcze 7-8 minut.
 
Studzić w uchylonym piekarniku.
 
 

 
przekroić na 4 części.
dziennie 1 osoba może zjeść 2 trójkąty bułki.
 
SMACZNEGO
 


 
 nadała bułce lekko pikantnego smaku
pięknie pachnie
cena na stronie sklepu  skworcu.com.pl
 
1.90/30g
 
 
 
 
bardzo przydatna w czasie diety białkowej.
Składnik wielu dań m.in.pieczywa,ciast,panierek,sosów
1 osoba może dziennie zjeść 1 łyżkę skrobi kukurydzianej
 
cena na stronie sklepu  skworcu.com.pl
5.99 zł/700 g
 


Brak komentarzy: