poniedziałek, 24 czerwca 2013

Klopsiki z mozzarellą i koperkiem

Bardzo soczyste o ciekawym smaku.
Koperek sprawia że pięknie pachną a dzieki mozzarelli są bardzo delikatne
 
 
Składniki
 
0.5 kg mielonej wieprzowiny
jajko
kilk malutkich kulek mozzarelli
1/2 pęczka posiekanego koperku
łyżka posiekanej natka pietruszki
pieprz
ostra papryka
przeciśnięty ząbek czosnku
szczypta soli
olej do smażenia
 
 
 
Wykonanie
 
Wszystkie składniki umieścić w misce i dobrze wymieszać.
Mokrymi rękoma formować niewielkie pulpeciki.
 
Smażyć na niewielkiej ilości oleju.
Podawać gorące.
 
 
SMACZNEGO






4 komentarze:

Potravel pisze...

mozzarelli jeszcze nie dodawałam do klopsików. Fajny pomysł:)

Monika Janiszewska pisze...

Super pomysl ;) klopsiki wygladaja rewelacyjnie ;)

agnieszka pisze...

Fantastyczny przepis! Uwielbiam takie klopsiki, a Twoje wyglądają na bardzo chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku! A takie są najlepsze ;)

Pogaduchy mamuchy pisze...

Uwielbiam mozzarellę i chyba spróbuję jej w takim wydaniu:) Pozdrawiam:)