Bardzo soczyste o ciekawym smaku.
Koperek sprawia że pięknie pachną a dzieki mozzarelli są bardzo delikatne
Składniki
0.5 kg mielonej wieprzowiny
jajko
kilk malutkich kulek mozzarelli
1/2 pęczka posiekanego koperku
łyżka posiekanej natka pietruszki
pieprz
ostra papryka
przeciśnięty ząbek czosnku
szczypta soli
olej do smażenia
Wykonanie
Wszystkie składniki umieścić w misce i dobrze wymieszać.
Mokrymi rękoma formować niewielkie pulpeciki.
Smażyć na niewielkiej ilości oleju.
Podawać gorące.
SMACZNEGO
4 komentarze:
mozzarelli jeszcze nie dodawałam do klopsików. Fajny pomysł:)
Super pomysl ;) klopsiki wygladaja rewelacyjnie ;)
Fantastyczny przepis! Uwielbiam takie klopsiki, a Twoje wyglądają na bardzo chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku! A takie są najlepsze ;)
Uwielbiam mozzarellę i chyba spróbuję jej w takim wydaniu:) Pozdrawiam:)
Prześlij komentarz