poniedziałek, 17 czerwca 2013

Dukanowska pita gyros

mega sycąca buła z pysznym mięsem i sosem.
Jedząc na diecie takie danie miałam wyrzuty sumienia jak przy
prawdziwym gyrosie...niepotrzebne, to wciąż dietetyczne danie
 
 
 
Składniki
 
2 trójkąty dukanowskiej bułki KLIK
1 filet z piersi kurczaka
ulubione przyprawy
(dałam do gyrosa,curry i pieprz)
2 plasterki sera light(kupuje w LIDLu)
2 łyżki jogurtu naturalnego
ząbek czosnku
 
Wykonanie
 
 
Czosnek przeciskamy przez praskę  do czosnku i dokładnie mieszamy z jogurtem
(można dodać ulubione zioła,ja zazwyczaj dodaje koperek,Pietruszkę lub szczypiorek)
i odstawiamy do lodówki.
 
Umyty i oczyszczony z błonek filet kroimy w kostkę,doprawiamy i podsmażamy na suchej patelni.
Podlewamy 1/2 szklanki wody i dusimy 15 minut pod przykryciem.
 
2 trójkąty bułki opiekamy w tosterze.
jedną część smarujemy odrobiną sosu,na to kładziemy serek light,gorące mięso,duuuużo sosu i przykrywamy druga częścią bułki.
 
 
SMACZNEGO

 
 

1 komentarz:

Aga pisze...

I zrobiłam się głodna na widok tej kanapki :)