niedziela, 23 czerwca 2013

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i koperkiem

Idealna sałatka na śniadanko.
Pięknie pachnie koperkiem,jest sycąca i bardzo szybka.
 
 
 
Składniki
 
 
szklanka ryżu
puszka tuńczyka w oleju
puszka kukurydzy
2 kiszone ogórki
1 długi ogórek zielony
pęczek koperku
sos
3 łyżki jogurtu greckiego
łyżeczka pikantnej musztardy
pieprz święzo mielony
przeciśnięty ząbek czosnku

 
Wykonanie
 
Ryż ugotować w osolonej wodzie al dente.
Przelać zimną wodą.
 
Ogórki pokroić w kostkę.
Kukurydzę odsączyć.
Koperek drobno posiekać.
Składniki sosy wymieszać ze sobą.

Składniki wymieszać ze sobą.
Polać sosem,wymieszać i odstawić do lodówki na minimum godzinę.
 
 
SMACZNEGO

 

Brak komentarzy: