wtorek, 18 czerwca 2013

Pikantna zupa z sercami

idealna zupa na obiad lub ciepła kolację.
Może nie koniecznie w czasie upałów,ponieważ jest mocno rozgrzewająca ;)
 
 
Składniki
 
0.5 kg drobiowych serduszek
2 marchewki
4 ziemniaki
1 czerwona ostra papryczka
1 żółta ostra papryczka
0.3 kg pieczarek
mała cebula
ząbek czosnku
koncentrat pomidorowy
sól,pieprz
kostka rosołowa drobiowa
 
Wykonanie
 
Serduszka oczyścić,pokroić,zalać wodą i obgotować 20 minut.
 
Odlać,dokładnie umyć,zalać czystą wodą,dodać kostkę rosołową i odrobinę soli- gotować 20 minut.
 
W między czasie na patelni podsmażyć cebulę,czosnek i pokrojone w plastry pieczarki.
Ziemniaki i marchew obrać i pokroić w kostkę.
 
Wszystkie składniki dodać do garnka z z serduszkami i gotować razem.
papryczki drobno posiekać i dodać do całości.
 
Gotować do miękkości warzyw.
Na koniec doprawić do smaku i dodać 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego.
 
podawać Gorące
 
 
Smacznego


1 komentarz:

agnieszka pisze...

Podobno kiedy byłam mała uwielbiałam gotowane serduszka :) Tera już za nimi nie przepadam ;))