środa, 19 czerwca 2013

Zupa meksykańska z ziemniakami

ostatnio królują u mnie szybkie obiady które można odgrzać.
ta zupa jest sycąca i szybka...a zarazem bardzo smaczna
 
 
Składniki
 
0.5 kg mięsa mielonego wieprzowego
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
4 ziemniaki
2 marchewki
1 duża cebula
 
przyprawa meksykańska
sól do smaku
ostra papryka
świeżo mielony pieprz
2 ząbki czosnku
4 łyżki koncentratu pomidorowego
 
Wykonanie
 
mięso mielone podsmażyć z przyprawami i cebulą na niewielkiej ilości oleju.
 
obrane ziemniaki i marchew pokroić dowolnie i ugotować do miękkości w osolonej wodzie,odcedzić.
 
kukurydzę i fasolę razem z zalewą wlać do garnka,dodać 2 szklanki wody, podsmażone mięso z Cebulę,przeciśnięty czosnek i ziemniaki z marchewką.
 
wszystko razem podgotować 10 minut,dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy.
 
podawać gorące
SMACZNEGO


Brak komentarzy: