Niedrogi i sycący obiadek.
Ja swój zabrałam ze sobą do pracy....
Składniki
0.5 kg mięsa mielonego wieprzowego
niepełna szklanka ryżu
30 dkg pieczarek
2 jajka
natka pietruszki
1 kostka rosołowa warzywna
kilka łyżek oleju
sól
pieprz świeżo mielony
przyprawa do mięsa mielonego
Wykonanie
Ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
Wystudzić i wymieszać z mięsem mielonym
Dodać obrane i pokrojone w Kostkę pieczarki oraz posiekaną natkę pietruszki.
Całość doprawić,dodać jajka i dokładnie wymieszać.
Formować pulpeciki i smażyć na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor.
W garnku zagotować 0.5 litra wody z kostka rosołową, przekładać do bulionu obsmażone pulpeciki.
Całość gotować około 30 minut.
Podawać z sosem pomidorowym.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz