sobota, 8 czerwca 2013

Pulpeciki z ryżem i pieczarkami

Niedrogi i sycący obiadek.
Ja swój zabrałam ze sobą do pracy....
 
 
Składniki
 
0.5 kg mięsa mielonego wieprzowego
niepełna szklanka ryżu
30 dkg pieczarek
2 jajka
natka pietruszki
1 kostka rosołowa warzywna
kilka łyżek oleju
sól
pieprz świeżo mielony
przyprawa do mięsa mielonego
 
Wykonanie
 
 
Ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
Wystudzić i wymieszać z mięsem mielonym
Dodać obrane i pokrojone w Kostkę pieczarki oraz posiekaną natkę pietruszki.
Całość doprawić,dodać jajka i dokładnie wymieszać.
 
Formować  pulpeciki i smażyć na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor.
 
W garnku zagotować 0.5 litra wody z kostka rosołową, przekładać do bulionu obsmażone pulpeciki.
Całość gotować około 30 minut.
 
Podawać z sosem pomidorowym.
 
 
SMACZNEGO


Brak komentarzy: